Skip to main content

Hvordan laver man rosé vin?

Rosé vinen minder meget om hvidvin, den er let og syrlig – og skal gerne være kølig. Men hvordan bliver rosé vinen egentlig lavet?

Mange tror at rosé vin bliver produceret ved at blande rødvin og hvidvin, dette er ikke korrekt. Rosé får heller ikke sin unikke lyserøde farve fra farvestoffer under fremstillingen. Farven i rosé stammer fra de forskellige druer der bliver brugt i produktionen, nemlig typisk blå eller grønne druer. Generelt siger man at rosé fremstilles på enten grønne eller blå druer.

Hvor kommer farven fra?

Rosé farven kommer ikke fra farvestoffer, eller blanding af hvidvin og rødvin. Farven kommer fra drueskindet, og det er drueskindet der er skyld i farven. Druemosten får kun lov til at trække farve fra skindet i en kortere periode, typisk kun i 1 – 2 døgn.

Hvorfor er rosé så populært?

En lækker rosévin er uanset hvad dejlig, og kan bruges til alle lejligheder. Rosé vin er god som en aperitif, eller sammen med lette retter. Det hele afhænger naturligvis af hvilken rosé der er tale om.

Hvis du er i tvivl om hvilken rosé vin du skal vælge, så har vi et stort udvalg – lad dig inspirere, bland forskellige flasker og hold en smagning med vennerne.

Leave a Reply